ТОП-10: кращі ефірні олії для зняття стресу та розслаблення. 2-га частина

Позбавлятися негативних думок, тривоги та фізичної втоми можна і потрібно за допомогою ефірних олій. Ми продовжуємо підбірку ароматів, які варто використовувати при боротьбі зі стресом.

ТОП-10: кращі ефірні олії для зняття стресу та розслаблення. 2-га частина

6. Мандарин

Батьківщиною цитрусу вважається Китай. Існує версія, що свою назву чагарник отримав, тому що його плоди подавали як дар китайським чиновникам – мандаринам. Цитрус з багатою історією вважається джерелом вітаміну С, а його масло сприяє рівній та гарній засмазі. Як допомагає ефір мандарину у боротьбі зі стресом? Він знімає роздратування, заспокоює нервову систему та розслаблює блоки та зажими у тілі.

Мандаринове масло сприяє міцному та солодкому сну. Вдихаючи його, ви відчуєте, як світ стає більш доброзичливим до вас. Аромат створює відчуття добробуту, вселяє оптимізм та світлий спокій. Особливо актуальний у зимову пору року.

7. Бергамот

Знатоки називають його ароматом щастя, безтурботності та душевної гармонії. Воно пробуджує в людині спокій, дозволяє потокам позитивної енергії вільно розтікатися по тілу. Якщо у вас емоційні проблеми, а також труднощі у спілкуванні з оточуючими, допоможе бергамотовий ефір. Масло знімає напругу та тривогу, його використовують навіть при депресіях. До речі, відновити сили допоможе масаж з олією бергамота.

8. Троянда

Одна з найдорожчих і рідкісних олій – масло троянди. Купити натуральну арома продукцію дуже складно. Але якщо вам пощастить, майте на увазі: олія троянди усуває проблеми з гормональним фоном. Її нотки бадьорять, підвищують концентрацію та працездатність. За допомогою ароматерапії з ефірною олією троянди ви повністю розслабитеся і розчинитеся у відчутті спокою.

Трояндовий ефір визнаний одним із найсильніших афродизіаків. Особливо корисний представницям прекрасної статі: вселяє віру в себе, допомагає відчути себе жінкою – чарівною, невловимою та загадковою.

9. М'ята

Її величність М'ята. Приємний холодок позитивно впливає нервову систему. З кожним новим вдихом ви відчуваєте, як ваше тіло розслабляється, а свідомість відпускає все погане. Ефірне масло м'яти вважається одним із найкорисніших для психічного здоров'я. Ментоловий аромат допомагає повернути сили в короткий термін, усунути нервове збудження та уникнути депресії. До м'ятного масла вдаються, якщо потрібно пробудити активність. Після кількох сеансів ароматерапії вирівнюється серцебиття та дихання, втомлена шкіра виглядає свіжою. Також м'ятний ефір застосовують у саунах та лазнях.

10. Майоран

Кращий порятунок для сердечників. Розпереживалися? Ефір майорану допоможе швидко привести себе у норму. Арома ліки від стресу і депресії має багатий склад. Зігріває не лише тіло, а й душу. Олію використовують при безсонні та неврозах. Особливо ефективна у поєднанні з лавандою.

Як використовувати масла антистрес?

Ви підібрали масло аромат, якого вам приємний. Що робити далі? Переконайтеся, що аромат не викликає у вас подразнення та запаморочення. Він повинен подобатись вам не перші 15 секунд. Запах, який вам підходить, не перетвориться на відштовхуючий навіть після 15-хвилинної терапії. Вірна ознака, що ефір вам підійшов – з першого вдиху ви відчуваєте, як у тілі з'являється легкість, розум очищується, а душевний стан стабілізується.

Тепер визначтеся зі способом використання ефірної олії. Це може бути:

  • ванна з додаванням розслабляючого ефіру;
  • сеанс масажу із застосуванням масла;
  • терапія з використанням аромалампи;
  • медальйон, просочений запахом, що сподобався.

Експериментуйте та шукайте свій власний спосіб позбутися негативу та наповнитися приємними емоціями.

Вернуться к списку
Мы обрабатываем персональные данные (cookies, IP-адрес, местоположение), чтобы вам было удобнее пользоваться сайтом. Продолжая пользоваться сайтом, вы соглашаетесь на обработку персональных данных. Если вы не согласны - то вам следует покинуть сайт. В таком случае свяжитесь с нами любым удобным способом (телефон, email), мы поможем найти решение.
Подтверждаю
Добавлено в корзину
Scents.com.ua г. Харьков, ул. Отакара Яроша, д. 9А, оф. 33 +38 (099) 632-32-72 +38 (068) 541-42-77 [email protected]